Евродепутати от ЕНП пристигат в София заради ареста на Борисов

0
Манфред Вебер вече заяви, че арестът на бившия министър-председател повдига много въпроси, които спешно трябва да бъдат изяснени
Манфред Вебер вече заяви, че арестът на бившия министър-председател повдига много въпроси, които спешно трябва да бъдат изяснени Снимка: БГНЕС / Архив

Мисия на парламентарната група на Европейската народна партия в Европарламента пристига в София, за да разследва обстоятелствата около ареста на бившия премиер Бойко Борисов, бившия министър на финансите Владислав Горанов и пиара на бившия министър-председател Севдeлина Арнаудова

Мисията е сформирана спешно от председателя на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер. В нея влизат председателката на комисията по бюджетен контрол Моника Холмайер и говорителят на ЕНП в комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европарламента Йерун Ленаарс, информира БНТ. 

Двамата са поискали срещи със засегнатите страни, в т.ч. с премиера Кирил Петков, министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев.

От групата припомнят, че комисията по бюджетен контрол отговаря за бюджетния контрол на всички институции и всички финансови средства на ЕС, в т.ч. и за обвързващия механизъм. Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи пък е компетентна за вътрешната сигурност и върховенството на закона.

Мисията е предвидена само за един ден.

Манфред Вебер вече заяви, че арестът на бившия министър-председател повдига много въпроси, които спешно трябва да бъдат изяснени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    mmmda
    Още малко и "Швепс !",дошли, да се уверят, че далаверите ще продължат да вървят...за един ден се отбили, на път за къде ?!
  • 9
    1
    darkaveng
    Това енп да си седи у тях си! Каква работа имат у нас?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари