ЕНП поиска разследване на ареста на Бойко Борисов

2
Манфред Вебер заяви, че Борисов е бил "отвлечен", според английския превод на неговото изказване на немски език
Манфред Вебер заяви, че Борисов е бил "отвлечен", според английския превод на неговото изказване на немски език Снимка: архив

Може да има нарушение на механизма за върховенство на закона, смята Манфред Вебер

Председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер поиска днес разследване на задържането на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов миналата седмица, съобщи БТА.

Той заяви, че Борисов е бил "отвлечен", според английския превод на неговото изказване на немски език.

В последните години ЕП е единен в борбата за върховенство на закона. В последната седмица видяхме, че водач на опозицията беше отвлечен за няколко дни. Нямаше съдебно решение, а само решение на политик, на вътрешния министър. Днес в София съд реши, че тези действия не отговорят на върховенството на закона. Затова според нас може да има нарушение на механизма за върховенство на закона, гласи преводът на думите на Вебер.

Той призова за проверка от страна на службите на ЕП.

Искаме да се борим с корупцията, подкрепяме това, но тази борба трябва да се основава на принципите на върховенството на правото. В България бе допуснато нарушение и това трябва да се разследва, настоя той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Читател
    Снимката е с много добра като качество,но е доста старичка. Г- н Вебер,вижда се,че от куртоазия прилагате някои Ваши дипломатични приоми,но хайде всеки да си гледа в неговата паница!
  • -5
    1
    Недоумяващ
    Вебер,да не сте се договорили с Митрофанова да решавате съдбата на България ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари