Ето какво е горяло днес в Русе

17
Кадри от сериозно замърсяване в района на ТЕЦ - Русе
Кадри от сериозно замърсяване в района на ТЕЦ - Русе Видео: Велико Минков

Днес Русе е отново беше силно обгазен

След 17:00 часа градът потъна в сиво-синкава мъгла от дим, който силно дразни и очите. Хората взривиха социалната мрежа от коментари на недоволство.

От институциите побързаха да оправдаят ситуацията с горящи стърнища в Румъния. Директорът на дирекция „Сигурност и управление при кризи” в Община Русе Спасимир Димитров дори хукнал към брега на Дунава, за да провери какво става.  От РИОСВ също информираха, че най-вероятно пожарът е на румънска територия и че се търси локалното огнище. От екоинспекцията  дори са се били свързали с Областната управа и са поискали съдействие за връзка с румънските власти и съдействие. От Екоинспекцията казаха още, че били отчетени завишени нива на въглероден оксид, но не били превишени нормите.

Всички отново бяхме успокоени, че камъните са от чуждата градина, но едно видео показва съвсем друга гледна точка на днешното замърсяване.

Велико Минков е споделил в социалната мрежа кадри от сериозно замърсяване в района на ТЕЦ - Русе. Видеото е заснето малко след 17:00 часа днес. Господин Минов твърди, че това е обгазило целия град.

Очевидци, които са били в района на замърсяването разказаха пред Dunavmost, че на мястото е имало полиция и екипи на пожарната, но това не беше потвърдено от институциите, които гледаха отвъд Дунава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари