ЕРП-тата са енергийни вампири

1
ЕРП-тата са енергийни вампири

На трите електроразпределителни дружества лицензията е дадена за 39 години напред. ЕРП-тата се държат като енергийни вампири. Това коментира в предаването “Лице в лице” по Би Ти Ви депутатът от “АтакаМагдалена Ташева.

“До 2010 г. ЕРП-тата са вършили тежки законови нарушения – нарушавали са Закона за енергетиката и Закона за обществените поръчки. По всички дефиниции на националното и международно право са действали като организирана престъпна група, като са регистрирали чужди юридически лица, на които са прехвърляли част от дейностите си. С действията си са превърнали ДКЕВР в посмещише”, допълни Ташева.

“По данни на Световната банка задлъжнялостта в енергетиката надхвърля 1 млрд. лв. Колкото и да отлагаме момента, в един момент секторът няма да издържи и ще колабира”, коментира депутата от ГЕРБ Александър Ненков. Той подчерта, че чрез правенето на социална политика с цената на тока управляващите заблуждават обществото и това в крайна сметка ще рефлектира върху крайния потребител.

Според Иван Иванов от Синята коалиция ДКЕВР се стреми да реши в полза на една от двете страни – НЕК и ЕРП-тата, един чисто търговски спор.

По думите на депутата от БСП Явор Куюмджиев, спорът не е търговски, а отношенията са много по-специфични и в тях не важат само търговските правила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари