Елена Йончева: Очаквам отговор от испанската прокуратура за "Барселонагейт"

2
Във вторник (13 юни) мониторинговата група LIBE ще изслуша главния прокурор Иван Гешев
Във вторник (13 юни) мониторинговата група LIBE ще изслуша главния прокурор Иван Гешев Снимка: БГНЕС

Във вторник (13 юни) мониторинговата група LIBE ще изслуша главния прокурор Иван Гешев

"В контакт съм с испанския главен прокурор, който се занимаваше със случая "Барселонагейт". Няколко пъти говорих с него и разменяхме официална кореспонденция. От него получихме информация, че делото не е прекратено в Испания, а е прехвърлено към българската прокуратура, защото тя е казала, че е по-напреднала по това разследване. Изпратих въпрос към испанския главен прокурор дали, ако прокуратурата в България продължи толкова бавно да разследва, дали испанската няма да се включи на някакъв етап. Не мисля, че ще оставим тези въпроси без отговор".

Това каза Елена Йончева, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите/БСП, член на мониторинговата група LIBE, предава БНР.

"Във вторник (13 юни) мониторинговата група LIBE на извънредно заседание ще изслуша главния прокурор Иван Гешев във връзка с "Барселонагейт". Заседанието ще е закрито, такава е практиката на групата LIBE", уточни Йончева.

"България е под наблюдението на тази група още от лятото на 2020 г. Тогава Бойко Борисов, като премиер на страната, е канен 2 пъти за изслушване, но и двата пъти изпраща министри, които да го представляват. ... Интересът от страна на ЕП не е от сега", обясни евродепутатката.

Елена Йончева припомни, че с резолюция на ЕП вече е отчетено, че България има проблем с върховенството на закона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари