Комисията за имунитетите не е провела нито едно заседание

0
Днес изтича срокът на работа на временната комисия по имунитетите
Днес изтича срокът на работа на временната комисия по имунитетите

Днес изтича срокът на работа на временната комисия по имунитетите

Тя беше съставена на 14 юни, преди повече от месец, с целта да провери основанията за поисканите от Иван Гешев имунитети от Кирил Петков, Бойко Борисов и Даниел Александров, както и за да разгледа искането на държавното обвинение по отношение на обвинения за търговия с влияние Димитър Аврамов от ДПС.

Бойко Борисов е разследван по, "Барселонагейт", Петков за декларация за гражданството си, а Александров за блудство. И в трите случая Гешев е действал по предложение на Софийската градска прокуратура.

Междувременно те обявиха, че ще подадат имунитетите си, пише News.bg.

По решение на Народното събрание комисията трябваше да се състои от 12 депутати - по двама от всяка парламентарна група. Понеже от БСП и ИТН не са излъчили свои представители, на практика избраните са били осем. От тях само петима се явяват на първото заседание на комисията на 4 юли. Председателстващият заседанието Хамид Хамид обявява, че понеже от 12 депутата са дошли само пет, кворум няма. Така заседанието се проваля.

За да не бъде то съвсем безсмислено, депутатите обсъдиха по-нататъшните си действия. Те решиха да се обърнат към председателя на парламента Росен Желязков и да поискат от него да отправи запитване към наблюдаващия прокурор дали заседанията да бъдат открити.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Бай Чеп
    Ясно си беше, че всичко е ала-бала с цел да се препере Винету, вожда на племето лАпачи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари