Екзекутираха мъж за двойно убийство от преди 22 години

0
Наказанието беше изпълнено в Оклахомския щатския затвор
Наказанието беше изпълнено в Оклахомския щатския затвор

Наказанието беше изпълнено в Оклахомския щатския затвор

Мъж, осъден на смърт заради двойно убийство в американския щат Оклахома преди повече от две десетилетия, бе екзекутиран днес с летална инжекция, предаде Асошиейтед прес.

Наказанието на 41-годишния Майкъл Дуейн Смит бе изпълнено с 10:20 часа (18:20 ч. българско време) в Оклахомския щатския затвор, съобщи говорител на затворническите власти.

След като му бе поставена инжекция с мидазолам - първият от трите летални препарата, 41-годишният мъж за кратко получи тремор и се опита да вдигне главата си от носилката, след което се отпусна. После той направи няколко кратки вдишвания, които звучаха като хъркане или задъхване.

След екзекуцията директорът на Оклахомската служба по лекарствата Стивън Харп заяви, че Смит "изглежда е имал някаква форма на сънна апнея".

Смит бе осъден на смърт заради убийствата на 41-годишната Джанет Мур и 22-годишния Шарат Пулуру през 2002 година.

Днешната екзекуция бе първа в Оклахома за тази година и 12-а поред, след като изпълнението на смъртните присъди в този щат бе подновено през 2021 година след близо 7-годишно прекъсване заради проблеми с изпълнението на тези наказания през 2014 и 2015 г., отбелязва АП.

По време на изслушването за помилване миналия месец Смит изрази своята "най-дълбока скръб" за семействата на жертвите, но отрече да е отговорен за двете убийства. "Не съм извършвал тези престъпления. Не съм убивал тези хора", заяви той, цитиран от БТА.

Прокуратурата обаче го описа като безскрупулен член на банда и посочи, че двете убийства са представлявали акт на отмъщение.

Адвокатът на Смит твърдеше, че клиентът му има умствени проблеми и че състоянието му се е влошило от силните наркотици, които е употребявал в продължение на години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари