Експерти от БАБХ конфискуваха агне вместо прасе

1
Куриозната случка е сполетяла юрист от Велико Търново
Куриозната случка е сполетяла юрист от Велико Търново Снимка: Кристиян Минков / Times.bg

Експерти от Българската агенция по безопасност на храните конфискуваха агне вместо прасе по време на кампанията за борба с африканската чума по свинете.  

Случката е от преди дни и се развива в никополското село Коиловци, а потърпевш от този куриоз е великотърновски юрист.

Преди дни великотърновският адвокат Пламен Копанов получил агне като подарък от свой клиент – земеделски производител от село Коиловци. Юристът натоварил подаръка в багажника на колата си, но на изхода на селото бил спрян за проверка.

Знаех за акцията на Агенция по храните и полицията, но в крайна сметка нали акцията е за чумата по свинете!”, разказа Копанов. “Знаех, че се вземат превантивни мерки и това, че аз превозвах едно агне въобще не допусках, че някой не може да разпознае агне от прасе.  Отворих багажника и според проверяващите се оказа, че това агне не е агне, а прасе!“, разказва адвокатът пред Times.bg.

Агнето било конфискувано, а адвокат Копанов не успял да обори тезата на ветеринаря, че животното в багажника не е прасе.

Инспекторите звъняха на началници… на кого ли не, решиха обаче , че агнето не е агне и беше конфискувано със съответните документи. Освен, че ми конфискуваха агнето, те ми съставиха акт за административно нарушение, че карам месо с неизяснен произход в нелицензиран транспорт!“

Юристът твърди, че не е видял и заповедта, на чието основание подаръка му е конфискуван и е решен да търси правата си в съда.

Видно агнешкото месо си беше агнешко, дори полицаите се смяха, че вземат агне вместо прасе. Решил съм да питам официално какво се е случило да ми дадат документ, че то е било унищожено, а не изядено на някой банкет от съответните служители!“, се заканва още Копанов.

Източник: Times.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари