БАБХ конфискува агне вместо прасе, не познали вида на животното

11
Твърденията на проверяващия доктор, че не било ясно, че е агне, ако не са комични, са трагични
Твърденията на проверяващия доктор, че не било ясно, че е агне, ако не са комични, са трагични

Служители на Агенцията за безопасност на храните са конфискували агне вместо прасе на великотърновски юрист с мотив, че не разпознали животното, сигнализира потърпевшият, съобщава вестник Борба.

„Купих агне, за да почерпя приятели на рождения си ден, който бе преди няколко дни. В района на град Никопол ме спряха полицаи и служители на БАБХ и ми взеха агнето с мъгляви обяснения за чумата по свинете, че не съм го превозвал както трябва и било с неустановен произход. На първо място, агнето е с напълно установен произход. То бе отгледано по моя поръчка от мой приятел, земеделски производител, за рождения ми ден. Не е предназначено за търговия, не е свиня, която може да пренася чума.

Твърденията на проверяващия доктор, че не било ясно, че е агне, ако не са комични, са трагични. Ако специалист не може да различи агне от прасе, то какво остава за борбата с африканската чума по свинете! Неистински са и твърденията, че няма придружаващи документи. При въпроса ми дали искат да ги представя, категорично ми бе отказано, тъй като всичко било ясно. Кое е ясно, не става ясно!“, коментира самият Копанов.

Юристът се оказал и с акт за агнето, набедено за прасе от контролните органи.

ТОЙ ОБАЧЕ Е КАТЕГОРИЧЕН, ЧЕ ЩЕ ЗАВЕДЕ ДЕЛО СРЕЩУ БАБХ И АКТОСЪСТАВИТЕЛЯ – ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР Д-Р ДИАНА ПЕТРОВА АНГЕЛОВА.

Пламен Копанов е един от известните великотърновци и познат като човек с активна гражданска позиция. Вчера той изпрати писмо с обратна разписка до шефа на агенцията с възражения по констатациите на подчинените му със забележката, че депешата трябва да се счита за покана от страна на агенцията да му върне агнето или да му възстанови паричната му стойност.

Източник: БорБа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари