Експерти на РИОСВ хукнаха на проверки за превоз на отпадъци на Дунав мост

2
В проверките участва и директорът на екоинспекцията Анатоли Станев
В проверките участва и директорът на екоинспекцията Анатоли Станев

В проверките участва и директорът на екоинспекцията Анатоли Станев

В периода 29 - 31 май 2021 г. експерти на РИОСВ - Русе, съвместно със служители на Агенция „Митници“ осъществиха поредица от проверки на общо десет транспортни средства, извършващи трансграничен превоз на отпадъци

Камионите превозват отпадъци с код 15 01 02 (пластмасови опаковки), определени за внос/транзит от Румъния за Турция. Същите са върнати от турските власти на основание административно решение.

На 29 май, първоначално са проверени 2 камиона, извършващи превоз на отпадъци от Турция към Полша, а в късните часове още 2 товарни превозни средства, осъществяващи транзит през страната от Турция към Румъния. На 30 май е осъществен контрол на 3 камиона, превозващи същия вид отпадъци от Турция за Румъния, а на 31 май още 3 превозни средства.

Контролът върху движението по маршрута на товарните превозни средства от ГКПП – Лесово към ГКППДунав мост“, както и спазването на Закона за управление на отпадъците и Регламент 1013/2006 за трансграничен превоз на отпадъци, се координира от Националния координационен център при МОСВ, като информация е подавана своевременно от РИОСВ-Стара Загора, които първи са осъществили контрол на транспортните средства.

Проверени са изискуемите документи за превоз на отпадъци. Целостта на поставените пломби на товарните превозни средства не е била компрометирана. Документите са попълнени коректно, поради което автомобилите са напуснали територията на страната.

Експертите на РИОСВ - Русе са в готовност да осъществяват контрол на превозни средства, извършващи трансграничен превоз на отпадъци, по информация на Националния координационен център, които не са били допуснати на територията на страната-получател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари