Ексконсулът ни в Одрин: Тримата арестувани българи са смачкани в затвора!

1
Ще си признаят майчиното мляко. Ще си признаят дори неща, които не са направили, смята Георги Димов
Ще си признаят майчиното мляко. Ще си признаят дори неща, които не са направили, смята Георги Димов Видео: Нова телевизия

„Настъпихме гюленистка мина и нашите български граждани ще бъдат съдени. Консулските ни служби са силно ограничени заради сегашната ненормална обстановка”.

Това заяви бившият генерален консул в Одрин Георги Димов за „Здравей, България” по Нова телевизия.

Преди пет дни одринските власти арестуваха трима българи по обвинение, че се опитвали да прехвърлят нелегално у нас сподвижници на Фетуллах Гюлен. Той е сочен за организатор на опита за преврат в Турция миналата година. Арестувани са и  шестима турски граждани, сред които и дете, съобщи турското издание "Хаберлер", като се позова на местната полиция. 

В момента тримата българи се намират в затвор в Одрин. Повдигнато им е обвинение за нелегален трафик на мигранти и умишлено подпомагане на престъпна организация.

„За нас и за света т.нар. гюленисти не са терористи”, категоричен беше Димов.

Той обаче подчерта, че поради въведеното извънредно положение в Турция, консулството ни няма как да осигури защита на задържаните българи.  

„Допреди година и половина Турция беше длъжна да ни уведоми до 48 часа за арестувани български граждани. Сега този срок е удължен на 10 дни. Точно поради тази причина в момента предполагам, че задържаните българи нямат адвокат”, заяви той и подчерта, че с този проблем се сблъскват и гражданите на други държави.

„Те са смачкани в затвора. Ще си признаят майчиното мляко. Ще си признаят дори неща, които не са направили”, изтъкна той.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари