Екшън в гората: Бракониер опря мачете в гърлото на горски

0
Заплашиха, че ще ни заколят, разказва той
Заплашиха, че ще ни заколят, разказва той Видео: NOVA

Нападателите са стари познайници на полицията заради многобройните си нарушения

Екшън в гората. Бракониери нападнаха с нож горски служители край Разлог. При борбата е пострадал единият от служителите, а нападателите са стари познайници на полицията заради многобройните си нарушения в гората. Горските служители настояват за по-строги мерки и контрол, за да могат да вършат по-лесно работата си.

Георги Николов и Борис Пупнев спират за проверка джип, в който откриват незаконна дървесина. Служителите поискват превозен билет, виждат и че дървесината е без контролна марка.

Започнаха обиди и заплахи, че ще ни утрепят и заколят. Единият изкара от джипа си мачете и тръгна заплашително към нас. Той ми го опря в гърлото. В опит да се защитя го избутах, в следствие на което имам наранявания по ръцете”, сподели пред NOVA Георги Николов.

Бракониерите са системни нарушители. При този случай успяват да избягат. Нападенията над горски служители в района за последните години са 5, твърди началникът им Костадин Лечков. Сред най-фрапиращите случаи е нападение с моторен трион.

Спешно трябва да се предприемат действия по промяна на законодателството. Като на тези хора трябва да им се делегират права,сходни на служителите на МВР, и всяко нападение над тях да се счита като нападение срещу държавен служител”, призова той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук