Пенчо Милков: Трябва да приберем хората от улицата!

25
Общинските съветници на ГЕРБ се разбягаха в първия труден момент, заяви кметът на Русе
Общинските съветници на ГЕРБ се разбягаха в първия труден момент, заяви кметът на Русе Видео: Русе Медиа

Една от най-силните си речи произнесе днес кметът Пенчо Милков на заседанието на Общинския съвет в Русе. Той бе провокиран от напускането на залата на групата съветници на ГЕРБ, чието поведение той определи като дезертиране.

Общинският съвет, а не кметът е върховният орган в град Русе, и именно той трябва да покаже не паниката, а самоорганизацията и дисциплината. Ще напомня на г-н Бедрос Пехливанян и на всички, които дезертираха от сесията днес, че в момента в заводите в Русе шивачки, работници, леяри сглобяват машини, стотици работят, за да не спре икономиката. Според мен бомби да падат върху тази сграда, Общинският съвет трябва да е последният, който ще се разпръсне. А групата на ГЕРБ се разбягаха днес, в първия труден момент“, заяви емоционално Пенчо Милков, цитиран от Русе Медиа.

Той припомни, че от самото начало на мандата си призовава за две неща – русенци да са единни и да бъдат пример на останалите българи и на хората извън България.

И предлагам нещо, което не е правено в България – да предприемем заедно действия, с които можем да се справим бързо, ефективно, но и демократично с проблема, че хората са по улиците, пенсионери стоят по пейките, младежите вечер обикалят кварталите и не спазват предписанията. Политическите партии са части от обществото и сте доказали много пъти, че сте организирани и ефективни, когато имате определена поставена цел. Предлагам политическата система, която е оплювана, която е обругавана, в която няма никакво доверие, днес да покаже чрез политическите си организации, че можем ефективно, бързо и чрез убеждение да постигнем резултат – да приберем хората от улицата. И това ще увеличи доверието в тези организации и ще ни даде възможност да израснем като общество в тази криза“, заяви още Пенчо Милков.

Днес той ще събере председателите на политическите партии в Русе заедно с младежките им организации, за да им раздаде разработени брошури. Предложението е те да сформират свои екипи, които да са снабдени с предпазни средства, осигурени от общината, и да обиколят кварталите, за да убеждават хората да се приберат.

Да минат още днес следобед и утре да говорят с хората, защото сме демократично общество. Ще поканя и ГЕРБ, тъй като предполагам, че напускането им днес е политически акт, но мнозинството в парламента, министрите, които са техните, правят тъкмо обратното на това, което правят тази групичка общински съветници“, каза още кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари