Екипът на Байдън заплаши да изгони Тръмп, ако той откаже да напусне поста

0
Вчера Доналд Тръмп за пореден път протестира, че се извършва измама, без да приведе доказателства
Вчера Доналд Тръмп за пореден път протестира, че се извършва измама, без да приведе доказателства

Говорител на кандидат-президента на демократите Джо Байдън заплаши "да изгони" сегашния президент Доналд Тръмп от Белия дом, ако той откаже да признае поражението си, което изглежда все по-вероятно, предаде Франс прес

77-годишният Байдън е на крачка от победата, след като поведе в резултата при броенето на гласовете в ключовия щат Пенсилвания. Тръмп обаче изглежда решен да оспорва решението на избирателите. До момента не е обявен победител.

"Американците ще решат изхода на тези избори. А американските власти са напълно способни да изгонят натрапниците от Белия дом", заяви категорично говорителят на Байдън, Андрю Бейтс, цитиран от dir.bg

Ако Байдън спечели в Пенсилвания, на 20 януари 2021 г. той ще стане 46-ят президент на САЩ, каквито и да са резултатите от преброяването в другите щати.

Вчера Доналд Тръмп за пореден път протестира, че се извършва измама, без да приведе доказателства, припомня АФП.

Президентът Тръмп възнамерява да продължи борбата и настоява гласовете на избирателите да бъдат преброени правилно, но при победа на Джо Байдън предаването на властта ще бъде мирно, заяви в интервю за телевизия Си Ен Би Си днес икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу, цитиран от ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари