Джо Байдън призовава за "стратегически провал" на руската специална операция

0
Байдън заяви, че действията на Русия "представляват предизвикателство за мира и стабилността"
Байдън заяви, че действията на Русия "представляват предизвикателство за мира и стабилността" Снимка: AP

Байдън заяви, че действията на Русия "представляват предизвикателство за мира и стабилността"

Президентът на САЩ Джо Байдън, по време на съвместна пресконференция с израелския министър-председател Яир Лапид, нарече руската специална военна операция в Украйна "стратегически провал", съобщава news.rambler.ru.

Потвърждавайки намерението на САЩ да продължат да подкрепят "Украйна и нейните граждани, които са пострадали от руското насилие", Байдън заяви, че действията на Русия "представляват предизвикателство за мира и стабилността". Освен това според него решимостта на Америка да помогне на Украйна "да защити своята демокрация" трябва да бъде подкрепена от целия свободен свят, докато руската военна специална операция "трябва да бъде стратегически провал".

Припомняме, че Байдън пристигна в Израел на 13 юли в рамките на обиколката си в Близкия изток и вече имаше време да се "изложи" няколко пъти. По-специално, когато пристига на летището в страната, той се обърква и моли служителите си да му кажат какво да прави. След това по време на речта си той се обърка и вместо "ужаси" обеща да запази в паметта си "честта" на Холокоста. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари