Джо Байдън пристигна в Лондон за погребението на кралицата

1
Президентът на САЩ е придружен от неговата съпруга Джил Байдън
Президентът на САЩ е придружен от неговата съпруга Джил Байдън Видео: Ройтерс

Президентът на САЩ е придружен от неговата съпруга Джил Байдън

Президентът Джо Байдън и съпругата му д-р Джил Байдън пристигнаха в Лондон за да присъстват на погребението на кралица Елизабет, предава NOVA.

Президентът Байдън напусна Вашингтон, пътувайки без бивши президенти на САЩ.

Белият дом каза по-рано тази седмица, че кралската покана за погребението, което ще се състои в понеделник, 19 септември, в Уестминстърското абатство, е само за Байдън.

Кралицата почина на 8 септември след 70-годишно управление, предизвиквайки скръб и траур в Обединеното кралство и по света. Тя се е срещала с множество президенти на САЩ, включително през последните години Доналд Тръмп, Барак Обама и Джордж У. Буш. Тя се e срещнала с 13 от последните 14 американски президенти, всички с изключение на Линдън Джонсън, започвайки с Хари Труман през 1951 г., когато все още е била принцеса.

Семейство Байдън се присъедини към кралицата на чай през юни 2021 г. Байдън ще проведе двустранна среща с британския премиер Лиз Тръс на Общото събрание на ООН в сряда.

В неделя, 18 септември семейство Байдън ще отдадат почит на покойния суверен, чийто ковчег лежи в Уестминстър Хол. След това те ще се подпишат в официалната книга за съболезнования, преди да присъстват на прием, организиран от крал Чарлз.

На държавното погребение в понеделник ще присъстват близо 100 президенти и правителствени ръководители.

79-годишният Байдън каза, че кралицата му напомня за майка му. Президентът е добре запознат със скръбта, тъй като загуби възрастния си син от рак през 2015 г., а съпругата и малката си дъщеря в автомобилна катастрофа преди десетилетия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Алцхаймер
    Да ляга в ковчега до нея, дейба изкуфялника му дърт, и да ги ровят заедно!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари