Дядото на загиналото в Русе дете: Беше вечно недохранено, живееха като клошари

5
По думите на съседи, социалните служби вече са отнемали детето от майката веднъж
По думите на съседи, социалните служби вече са отнемали детето от майката веднъж Видео: NOVA

По думите на съседи, социалните служби вече са отнемали детето от майката веднъж

3-годишното момченце, загинало при пожар в Русе, е било недохранено и е живеело в нищета. Това каза пред NOVA дядото на детето Драгомир Ковачев.

Ковачев разказа, че той и съпругата му са се опитвали да поемат грижите за детето, но майката не е била съгласна. Дори е избягвала контакт със социалните.

“Той не беше добре гледан. Изглеждаше слабичък. Ние се грижихме за него, дохранвахме го, купувахме му нови дрехи, защото ходеше все със стари”, каза дядото на момченцето.

Той отрече инцидентът да е бил причинен от взрив на бойлер. Според него пожарът е тръгнал, след като няколко запалки умишлено са били оставени в стаята, в която е било детето. “Стаята беше пълна с дрехи и кашони, като клошари. Мисля, че 5-6 запалки са били оставени умишлено там”, смята той.

Според него дори и с помощта на институциите, фаталният край не е било възможно да бъде предотвратен.

По думите на съседи на семейството, социалните служби вече са отнемали детето от майката веднъж.

Съседите разказват, че са чували често детето да плаче, защото е било оставено само. Имало е случаи, в които са го виждали на терасата. От страх да не падне, са се опитвали да му се скарат, за да го уплашат и то да се върне обратно.

Майката и бащата са живели на семейни начала до преди около месец.

Съученик на бащата, който познава майката покрай работата си на таксиметров шофьор, разказа, че неведнъж тя е оставяла детето само. Дори, когато е било на по-малко от годинка.

“Неведнъж сме я возили. Разбирахме, че оставя детето самичко. Тръгваше нанякъде и се връщаше след много време. Бил съм свидетел един път, в който явно остави детето само вкъщи и го следеше по видео връзка. Имаше оставен телефон. То беше на около годинка и си стоеше само в леглото”, разказа мъжът.

Той определи майката като безотговорна. И каза, че не е бил изненадан от инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    кристиян диор
    е оставила си е детето ,има семейни проблеми , финансови, зависимости ,реално не го е оставила в контейнера за осиновяване, вярвам че ся кат спре рязко дрогата ,ще и липсва доста. нападнахте жената,се едно вие сте некви светци , а даже нямате и деца , ама кат имате сигурно ще ги гледате под микроскоп барабар с доктора
  • 16
    9
    Анонимен
    Защо детето не е дадено на бабата и дядото за отглеждане? Сега социалните да понесат отговорност заедно с майката!
  • 8
    8
    до 7
    Така като те "гледам" си роден доста след соца :D Днешните комуняги са на 80% родени след социализма, но пропагандата не прощава. Както е написал Димитър Талев "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..." Цитата е от първият български политически роман „На завой“, написан от Димитър Талев през 1930-те години и публикуван през 1940 г. Заради само това единствено изречение Талев е пратен в лагер след деветосептемврийския преврат.
  • 5
    7
    Spermaman
    Хюмне райтс брат! Демокрация = пълна безотговорност! Да не правим нищо, защото може да сбъркаме, и после да ни съдят. А в страсбург съдят яко. Пикам ви на гейския ...САЮЗА. По "лошия" соц такова нещо нямаше да има. Детето щеше да го гледат бабата и дядото, а гнусните наркоси щяха от април до ноември да са командировани по текезесетата ПРИНУДИТЕЛНО. Горкото детенце!
  • -8
    6
    НЕ Е МОЙ ПРОБЛЕМ
    БУКВАЛНО
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари