Дядка на 90 г. псува, бие и обстрелва връстници в дом за стари хора

0
Дядка на 90 г. псува, бие и обстрелва връстници в дом за стари хора

Оплаквания от тормоз и сигнали за стрелба постъпиха от настанените в Дом за стари хора в Сливен. И днес там имаше полиция, след сигнал на телефон 112, че настанен в дома възрастен е стрелял с пистолет, пише "Блиц".

Заподозреният за стрелбата е Георги Желев, на почти 90 години. Полицаите при посещението си днес не са открили оръжие в стаята му, но останалите хора в дома са уплашени и твърдят, че той е опасен, съобщава bTV.

„Не само мен ме е страх, страх ги е всички. Всяка е нагрубил. В стола веднъж ми посегна с бастун. Този човек не е за тук, постоянно е пиян и май има нещо закачено”, оплака се възрастна жена.

Илиана Славова е директор в дома от 15 години. Според нея конфликт и опасност за хората няма. Всичко било преувеличен слух. „От днес го местим на друг етаж, да не се срещат с въпросните дами. Като не се срещат, той няма да ги псува”, обясни директорът.

Възрастните обитатели на дома си спомнят как преди две години Георги е нападнал в коридора 85-годишния дядо Иван. След удар с бастун старецът лежал в болница с девет шева на главата.

Какво да ви кажа, като ви казах още в началото, че пищов съм имал, гърмял съм, по корема съм ги удрял… Нищо не е вярно”, твърди Георги Желев.

Не е за тук този човек. Опасен, агресивен, всички плачат от него”, твърди битият дядо Иван. „Срещу Нова година аз лично съм го виждала, той с пистолет стреляше”, допълва жена от дома.

Какви наказания очаквате, да му дръпна ушите, или да му взема пари или какво? Наказвам го с това, че го премествам на друг етаж", заяви директорката Илиана Славова. В момента в дома има 120 души. От два дни сред тях върви подписка за преместването на Георги.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари