Движението по Дунава е възстановено, но опасностите остават

3
Трябва да се има предвид прогнозата за бъдещите водни нива
Трябва да се има предвид прогнозата за бъдещите водни нива Видео: NOVA

Трябва да се има предвид прогнозата за бъдещите водни нива

Двоен спад на трафика по Дунав заради засушаването, отчитат от Морската администрация.

В края на юли и началото на август нивото на Дунав достигна рекордно ниски стойности. Едва през последните дни реката започна да повишава нивото си. Движението по реката вече е възстановено, но опасностите остават, предупреждават специалистите.

Нивото на реката се вдигна с 80 см от най-ниската критична точка. От друга страна бяха проведени удълбочителни мероприятия на най-критичните райони - Белене и Батин. При 2,3-2,4 метра газене може да се пътува, макар че трябва да се има предвид и прогнозата за бъдещите водни нива. Тъй като натоварвайки плавателните съдове на пълен капацитет, може да се окаже, че нивото вече е неподходящо и трябва да се премине или към претоварване, или към изчакване на благоприятни нива, за да не заседнат”, заяви капитан Иван Жеков, директор на „Морска администрация” - Русе, предава NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари