Две жени откраднали портмонето на пенсионер в квартал „Средна кула“

1
Младите жени "помогнали" на възрастния мъж да слезе от автобуса
Младите жени "помогнали" на възрастния мъж да слезе от автобуса

Младите жени "помогнали" на възрастния мъж да слезе от автобуса

Състав на Районен съд – Русе одобри споразумение, по силата на което К. К. и Е. Г. се признават за виновни в кражба на портмоне от възрастен мъж.

Младите жени, съответно, на 25 и на 31 години, са с начално образование, омъжени, безработни, неосъждани. На 07.04.2023 г. преди обяд пенсионерът Й. В. се возел в автобусна линия № 6. В джоба на якето си носел портмоне с намиращите се вътре документи и 550 лв. В същия автобус били и подсъдимите.

На спирка „Центъра“ в кв. „Средна кула“ възрастният мъж започнал да слиза. Двете жени го хванали за ръцете от двете му страни под предлог да му помогнат. Без да бъде забелязана, К. К. бръкнала в джоба на ѝ. В. и взела портмонето му. След слизането от автобуса, подсъдимите пуснали пострадалия и тръгнали в обратна на неговата посока. Секунди по-късно пенсионерът установил липсата и се развикал, а двете жени побягнали.

Свидетел ги догонил и задържал. Те първоначално отрекли, но след това признали деянието си и завели свидетеля до мястото, на което изхвърлили отнетата вещ. Възрастният мъж взел портмонето си и установил, че от него нищо не липсвало. На място пристигнали и полицейски служители, които отвели подсъдимите в Районното и им снели обяснения.

В проведеното бързо производство пред Районен съд – Русе подсъдимите отново признаха вината си и приеха да изтърпят наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Съдебният състав счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри. Същото не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Нека позная:
    Циганки? Налиии?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари