Две училища в Бяла минават на онлайн обучение

0
В едното от тях има 6 карантинирани паралелки
В едното от тях има 6 карантинирани паралелки Видео: Кис 13

В едното от тях има 6 карантинирани паралелки, заради ученици с положителен тест за COVID-19

Заради увеличаване на броя на учениците с грипоподобни симптоми, две училища в Бяла минаха на дистанционна форма на обучение в електронна среда за 14 дни.

Обстановката се следи постоянно, но очакванията на ръководствата на учебните заведения са децата да се върнат в клас след изтичане на двуседмичния период.

Преди да се вземе решението за преминаване към онлайн обучение, в Средно училище "Панайот Волов" имало 6 карантинирани паралелки, заради ученици с положителен тест за COVID-19, информира телевизия Кис 13.

В Начално училище "Св. св. Кирил и Методий" пък 24 деца са имали грипоподобни симптоми с температура и втрисане.

От двете училища са в постоянна връзка с Регионалната здравна инспекция в Русе и Общинския кризисен щаб в Бяла за последващи указания след изтичане на двуседмичния срок в който учениците ще се обучават онлайн.

Междувременно от Министерството на образованието съобщиха, че от началото на учебната година делът на карантинираните учители се е увеличил около два пъти, а на карантинираните ученици – близо 4 пъти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук