При какви мерки учениците ще влязат в училищата в Русе?

0
Дано да отпаднат в близко бъдеще, сподели директор
Дано да отпаднат в близко бъдеще, сподели директор Снимка: БНТ

Нови мерки за предпазване от Ковид в училищата влязоха в сила в Русе.

В основно училище "Никола Обретенов" ще се тестват над 350 деца.

"Учениците ще влизат от отделни входове, всяка паралелка учи на отделен етаж, взети са всички мерки за сигурността на децата. Тестването става от 8 без 15 до 8.00 часа, но понякога продължава до 8.15, това означава, че се губи учебно време, което е проблем. Тестовете се провеждат от учителите, които имат сертификат, помагат им родители доброволци и медицинска сестра, усъвършенства се начинът на провеждане на тестовете", заяви в "Денят започва" директорът на училището Емил Тюлеков.

По думите му за следващата седмица тестовете са осигурени.

"Имаше положителни тестове при нас, но PCR доказа, че са отрицателни. Но имаше и обратния вариант - ученик беше с отрицателен тест при нас, но в същия ден семейството решава, че ще направи PCR и се оказва положителен. Каква е степента на надеждност на тези тестове е под въпрос, дано да отпаднат в близко бъдеще. Тестовете се провеждат веднъж седмично само в понеделник", допълни Емил Тюлеков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    В.П.
    Вижте Тюлеков накакво мяза ! Ха сега ми кажете , какво очаквате от пусенското образование ! Той тук е най малко на 4 ракии ! Ха сега вижте какво представлява Тюлека на 6 ракии ! Това е типичния представител на русенските директори на училища . Същата картинка е постоянно и ПГСАГ ! Сещате се нали ? РУО си ходи по семинари и преквалификации и лобира за републикански състезания по стройтелство. А ние чакаме резултати по знания и умения в подрастващите! Георгиева , вятър те вее на бяла кобила!
  • 3
    1
    Абе
    Рисково си е да се връщат децата в час, но пък от друга страна вече 2 години се крием. Трябва постепенно да се върнем към нормалното.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари