Две русенки ще участват на Европейското първенство по бокс

0
Севда Асенова и Габриела Димитрова ще представят страната ни в Будва, Черна гора
Севда Асенова и Габриела Димитрова ще представят страната ни в Будва, Черна гора

Севда Асенова и Габриела Димитрова ще представят страната ни в Будва, Черна гора

С амбиция за силно представяне и спечелване на медали ще заминат представителките от женския ни национален отбор по бокс за Европейското първенство в Будва, Черна гора. Шампионатът ще се проведе от 12 до 23 октомври. На ринга се очаква да се качат над 160 боксьорки от 31 страни, като България ще бъде представена от 6 състезателки, от които две от Боксов клуб „Русе“, предава Русе Медиа.

Това са бронзовата медалистка от Световното първенство в Истанбул през пролетта Севда Асенова (48 кг) и Габриела Димитрова (60 кг). Другите националки са многократната световна и европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) и носителката на купите „Странджа“ и „Балкан“ за тази година Светлана Каменова. В отбора, воден от Ангел Ангелов, Петър Лесов и Борислав Георгиев, са още Златислава Чуканова (50 кг) и Венелина Поптолева (52 кг).

„Очаквам отборът да се представи на много високо ниво. Имаме три наистина изявени състезателки, които не просто да спечелят медали, но да играят за най-ценните отличия“, каза в Пресклуб „България“ главният треньор на националния ни отбор Ангел Ангелов.

Олимпийският шампион Петър Лесов сподели, че Станимира Петрова е имала заболяване, заради което не участва на турнира „Балкан“, но вече е възстановена и е правила спаринги с част от боксьорите от младежкия и мъжкия ни национален тим. Борислав Георгиев от своя страна заяви: „Светлана победи Ирма Теста на финала на „Балкан“, като това е и най-голямата ѝ съперничка в категорията, бронзова медалистка от Игрите в Токио. Имаме добра отправна точка, както за нея, така и за Севда Асенова.

„Тренирахме много усърдно, смятам, че съм готова. Играх един мач на „Балкан“, но нямам притеснения и ще изляза, за да дам най-доброто от себе си“, допълни Севда Асенова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари