Севда Асенова отива на полуфинал на Европейското първенство в Будва

0
Една от най-опитните български националки си осигури пореден медал в своята богата кариера
Една от най-опитните български националки си осигури пореден медал в своята богата кариера Снимка: Българска федерация по бокс

Българката, която тази година спечели бронз от световното първенство в Истанбул, не остави шанс на Лила Шелецки (Унгария)

Севда Асенова постигна втора убедителна победа и се класира за полуфиналите на европейското първенство по бокс за жени в Будва, Черна гора.

Една от най-опитните български националки си осигури пореден медал в своята богата кариера, съобщиха от Българската федерация по бокс.

Българката, която тази година спечели бронз от световното първенство в Истанбул, не остави шанс на Лила Шелецки (Унгария). В категория до 48 килограма Асенова стигна до убедителен успех с 5:0 съдийски гласа (30:26, 30:24, 30:24, 30:25, 30:24). Българката показа още от първия гонг, че разликата в класите е значителна в нейна полза. Тя контрираше по перфектен начин всяко действие на противничката си, взе превес след първите два рунда и майсторски проведе цялата битка.

За място на финала Севда Асенова ще се изправи срещу Шанън Суийни (Ирландия). Мачът ще се проведе в следобедната сесия на 21 октомври.

По-късно днес предстоят още два двубоя с българско участие. Венелина Поптолева (52 кг) ще боксира с представителката на Чехия Нела Фрейхерова. В категория до 57 килограма Светлана Каменова ще срещне Мелиса Мортенсен (Дания).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари