Двама студенти започват работа в Областна администрация - Русе

0

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговият екип посрещнаха двама младежи по програма „Старт на кариерата“.

Г-н Григоров ги приветства за избора на първо работно място и ги увери, че е правилен, защото ще имат възможност да работят по реални казуси и в сплотен колектив. Той подчерта, че участието им в настоящата програма е съществен момент, тъй като ще развият своите професионални компетенции и трудови навици, което ще е ключов фактор при установяването им на подходящо работно място. Не на последно място, областният управител отправи към младите юристи пожелания за следване на мечтите си и постигане на набелязаните цели.

Новите колеги Преслава Предова и Борислав Николов, които бяха одобрени след конкурс, ще работят като младши юрисконсулти за период от 9 месеца. И двамата са магистри по право от Русенския университет, като Преслава е завършила средното си образование в СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“, а Борислав е възпитаник на Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“.

Основната цел на Програмата е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи, като по този начин се улесни прехода между образование и заетост.

От 2008 г. Областна администрация Русе всяка година назначава младежи по Национална програма „Старт на кариерата“.

Инициативата дава възможност да се осигури работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование, съгласно Националния план за действие по заетостта през 2018 г. и е финансирана със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари