Двама футболисти напускат Дунав

0
"Драконите" остават без Бирсент Карагарен и Юлиян Ненов
"Драконите" остават без Бирсент Карагарен и Юлиян Ненов

Двете титулярни крила Бирсент Карагарен и Юлиян Ненов напускат „Дунав“, за да се върнат в родните си клубове – съответно „Локомотив“ Пд и „Ботев“ Вр, съобщи изпълнителният директор на русенския клуб Ивайло Петков, предаде 24 часа.

Карагарен дойде в Русе през зимната пауза, за да замени напусналия в посока „Левски“ Антон Огнянов.

Младото крило, което прекарваше предимно на резервната скамейка в родния „Локомотив“, заигра като титуляр в тима на Веселин Великов, отбеляза важни голове за „Дунав“, а след това игра и в турнира Лига Европа с русенци. Карагарен вкара важни голове за „Дунав“ и по време на баражите за оставане в елита и за кратко се превърна в един от любимците на русенските фенове. Той обаче решил да приеме поканата на Крушарски, който му предложил по-добри условия в „Локомотив“ Пд. Договорът на Бирсент с русенци изтече в края на май и футболистът е свободен агент.

Второто от крилата на „Дунав“ , Юлиян Ненов, се присъедини към русенци преди три сезона, за да замени напусналия в посока „Черно море“ Андреас Васев. Ненов вкара важни голове за тима във Втора лига, бе сред реализаторите на „Дунав“ и в елита. Синът на легендарния вратар Румен Ненов също решил да се завърне в родния „Ботев“, като се сбогува прочувствено с феновете на „Дунав“ във Фейсбук.

Ръководството на „Дунав“ предложи и нови договори и на двамата нападатели, но те предпочели да потърсят късмета си другаде.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари