Двама души са в неизвестност след мощна буря в Мадрид

0
Поне шест моста са били срутени от водите на преливащите реки
Поне шест моста са били срутени от водите на преливащите реки Снимка: БГНЕС

Поне шест моста са били срутени от водите на преливащите реки

Няколко линии на метрото и на високоскоростните железопътни връзки с южни градове бяха затворени в Мадрид тази сутрин след проливните дъждове, излели се в Централна Испания. Двама души са в неизвестност, предаде Ройтерс.

Аварийните служби са имали близо 1200 акции в региона през изминалата нощ, а огнеборците и полицията издирват двама мъже в селския район Алдеа дел Фресно, югозападно от Мадрид, заяви Хавиер Чивите, говорител на областните аварийни служби.

"Двама души са в неизвестност, баща и син. Те са се намирали в превозно средство, залято от водна маса, дошла от прелялата река Алберче. Надяваме се на положителен изход", заяви Чивите.

Няколко пътища в района на Мадрид са затворени, след като поне шест моста са били срутени от водите на преливащите реки. Внезапните проливни дъждове, които се изляха над страната, превърнаха в реки улиците районите около Мадрид и Валенсия, в автономните области Кастилия и Леон и Каталуния. В много райони падна и градушка.

Все пак поройните валежи започнаха да намаляват тази сутрин, посочва Ройтерс. Дъждовете продължават в цялата страна, но националната метеорологична служба понижи категорията на опасното време на жълт код, след като вчера бе обявила по места червен и оранжев, припомня БТА.

Затворените тази сутрин метростанции са в центъра на Мадрид. Някои високоскоростни линии между испанската столица и южната автономна област Андалусия бяха отворени отново по-късно днес, но влаковете се движеха с по-ниска скорост от обичайната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари