Двама алпинисти загинаха под гигантски къс от ледник в Швейцария

0
Причината за това са огромните цепнатини, които се формирали в ледника вследствие на високите температури.
Причината за това са огромните цепнатини, които се формирали в ледника вследствие на високите температури. Снимка: Instagram

Още двама са тежко пострадали

Заради големите жеги ледник на границата между Италия и Швейцария започна да се топи, в резултат на което гигантски късове от него се срутиха, предаде 24 ЧАСА

Причината за това са огромните цепнатини, които се формирали в ледника вследствие на високите температури.

Срутилите се късове лед се стоварили в 6 часа сутринта върху група от 17 алпинисти на квота 3400 м.на връх Гран Комбан. Те го изкачвали откъм швейцарската страна. Веднага след това започнала спасителна акция със седем хеликоптера, които транспортирали до мястото на инцидента 40 техници и експерти. Леденият връх достига 4314 м. височина, а срутването на късовете от него започнало 900 метра по-надолу. Двама от алпинистите – 40-годишен французин и 65-годишен испанец, загинали веднага. Девет души били транспортирани в болници в Швейцария. Двама от тях са много тежко пострадали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ей смешници!
    Пише се КОТА, а не КВОТА.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари