Два автобуса с евакуирани украинци са изчезнали след руска атака

1
„Много сме притеснени. Автобусите ни не дойдоха и от вчера нямаме контакт с тях", обяснява доброволка
„Много сме притеснени. Автобусите ни не дойдоха и от вчера нямаме контакт с тях", обяснява доброволка Снимка: БГНЕС / Архив

Два автобуса, изпратени за евакуация на цивилни граждани от украински град, са изчезнали вследствие на масирана атака на руските сили

 Военнослужещ, помагащ за евакуацията на граждани от град Попасна, Донбас, каза, че един от двата автобуса, управлявани от доброволци, е бил обстрелван в малкия град, предадоха ВВС и NOVA

Няма новини за второто превозно средство - училищен автобус, управляван от учител по история, допълва Никола Ханатов от украинските сили.

Според доброволката Галина Крошка в петък в Попасна са били изпратени три автобуса, за да помогнат при евакуацията на стотици цивилни.

Два от автобусите така и не са стигнали крайната си дестинация в град Бахмут.

„Много сме притеснени. Автобусите ни не дойдоха и от вчера нямаме контакт с тях. Не можем сами да пътуваме до Попасна, докато ситуацията не се изясни“, обяснява доброволката, която вече няколко седмици със съпруга си помага за евакуацията на цивилни и организира доставката на хуманитарна помощ.

Попасна беше арена на ожесточена битка през последните седмици, а от дни има съобщения, че руските сили вече контролират града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари