„Дунав мост“ работи при нормални условия

0
Под карантина е поставено единствено село Картожани, намиращо се на около 80 км от Гюргево
Под карантина е поставено единствено село Картожани, намиращо се на около 80 км от Гюргево

Под карантина е поставено единствено село Картожани, намиращо се на около 80 км от Гюргево

Предвид развитието на епидемиологичната обстановка с цел вземане на правилно управленско решение, за което е необходима информация за разпространението на COVID-19 на територията на окръг Гюргево заместник областният управител на област Русе Валентин Колев, със съдействието на изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, проведе разговор с префекта на окръг Гюргево Анета Матей.

От разговора стана ясно, че за момента под карантина е поставено единствено село Картожани, намиращо се на около 80 км. северозападно от гр. Гюргево.

Към днешна дата данните за заболеваемостта показват, че за изминалото денонощие са регистрирани 17 нови случая. Така общият брой на потвърдените случаи в окръга от началото на пандемията стана 348, а излекувани са 252-ма души.

Гранично контролно-пропускателният пункт „Дунав мост“ при Русе работи при нормални условия, обслужвайки автомобилния поток в двете посоки при спазване на всички противоепидемични мерки. За последното денонощие от там са преминали 6700 лица, като в България са влезли 4005 души съответно с 835 леки автомобила, 1087 камиона и 29 автобуса, в т.ч. и микробуси. Същевременно за същия период от страната са излезли 2760 лица, така че на изход от България са били пропуснати да преминат 544 коли, 1203 тежкотоварни автомобила и 34 автобуса и микробуса.

Посочените по-горе данни за състоянието на разпространението на заболяването на територията на окръг Гюргево не дават основание на Областния оперативен щаб да приложи допълнителни мерки за противодействие на разпространението на COVID-19. Независимо от това от Областния оперативен щаб отправят апел към гражданите да се съобразяват с медицинската обстановка и издадените разпореждания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари