Дунав 8806 и Монтана 2003 бяха лишени от публика и глобени с по 1000 лв

0
ДАС наложи сериозни глоби на Дунав 8806 (Русе) и Монтана 2003
ДАС наложи сериозни глоби на Дунав 8806 (Русе) и Монтана 2003

Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига наложи сериозни глоби на шампиона на България при жените Дунав 8806 (Русе) и Монтана 2003, съобщи официалният сайт на БФБаскетбол. По доклад на дежурния представител Любомир Амиорков на срещата от НБЛ на русенки с БК Нефтохимик 2010 на 06.12.2014 г. е имало доста нарушения на правилника, както и арогантно поведение на публиката към съдийската тройка и дежурния представител.

Затова за нарушаване на установения ред по време и след завършване на срещата от страна на публиката с отправени заплахи към длъжностните лица и други непристойни прояви,които създават ненормална обстановка" наказва БК Дунав Русе с "провеждане на 1/една/ домакинска среща пред празни трибуни" и глоба в размер на 1000 лева. ДАС препоръчва на ръководството на БК Дунав Русе да използва органите на МВР за охрана, с оглед осигуряването на по-добър ред и условия за провеждане на срещите от НБЛ.

По доклад на дежурния представител Румен Калпакчиев на срещата от НБЛ между отборите на БК Монтана 2003 - БК Хасково 2012 на 06.12.2014 г. също е имало проблеми с публиката. За нарушаване на установения ред по време и след завършване на срещата от страна на публиката с отправени заплахи към длъжностните лица и други непристойни прояви,които създават ненормална обстановка" наказва БК Монтана 2003 с "Провеждане на 1 /една/ домакинска среща пред празни трибуни" и глоба в размер на 1000 лв. ДАС препоръчва на БК Монтана 2003 да проведе среща с ръководството на МВР за осигуряване на оптимален състав от служители и увеличена активност към поведението на публиката.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари