ДСБ избира ново ръководство

1
XVI Национално събрание на партията
XVI Национално събрание на партията Видео: ДСБ

Седемнайсетото Национално събрание на "Демократи за Силна България" (ДСБ) се събира днес в София.

Очаква се делегатите да препотвърдят участието на партията в коалицията, както и да бъде избран нов председател и ръководство, предава БТА

До момента две са лидерските кандидатури - на Атанас Атанасов, председател на формацията в момента, и на неговата заместничка Цецка Бачкова. Евродепутатът Радан Кънев се отказа от участие в битката за председателския пост, защото "не иска да поставя на изпитание единството на формацията и защото не е добре човек да се връща в роля, в която вече е бил".

Смятам, че трябва да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да направим”, коментира Атанасов. Той поясни, че за времето, в което е бил начело на партията, от извънпарламентарна политическа сила през 2017 г. сега ДСБ има евродепутат, солидно представителство в местната власт и участие в управлението на страната през представителството си в парламента.

На форума ще бъде препотвърдено участието на партията в коалицията. „Но по-важното за нас от ДСБ е да укрепваме и развиваме обединението "Демократична България", защото то даде резултат”, посочи Атанасов.

В отговор на въпрос за предсрочни парламентарни избори той отбеляза, че в една парламентарна република всичко е възможно.

Партиите се създават, за да участват на избори, но ние ще започнем солидно да се готвим за местния вот, който е след година и половина, и да се опитаме да разширим нашето участие в местните органи на управление като коалиция "Демократична България", обясни лидерът на ДСБ.

Националното събрание ще изслуша доклад на председателя, след което ще има политическа дискусия. После започва изборът на нов председател и ръководство.

В края на заседанието форумът ще приеме и резолюция на XVII Национално събрание на "Демократи за Силна България".

XVII-то Национално събрание на Демократи за Силна България започна с прочитането на приветствие, изпратено от премиера Кирил Петков.

„Поздравявам ви за проявената политическа мъдрост и смелост да се включите като партия в управленската коалиция. Необходима е такава политическа смелост и последователност. Небходим ни е вашият опит и вашата управленска експертиза, за да отсеем добрите традиции и да възстановим усещането за справедливост. Да подкрепим бизнеса, да създаде нови условия за работа на младите поколения. В лицето на ДСБ като част от коалицията „Демократична България” виждаме опитен стратегически партньор, който не само да донесе промяната, но и да създадем добра основа за бъдещето”, пише още в приветствието на министър-председателя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари