Дрогиран шофьор "изгоря" в Русе

3
Мъжът от Николово карал "БМВ" с регистрационни табели на друга кола
Мъжът от Николово карал "БМВ" с регистрационни табели на друга кола

На 11.07.2017 г. в ж.к. "Цветница" в Русе около 02:30 часа екип на Пътна полиция е извършил проверка на водача на лек автомобил "БМВ 230" с русенска регистрация.

При полицейските действия е установено, че водачът е И.П. на 29 г. от с. Николово.

Направена справка за лицето е изяснила, че той е неправоспособен водач, а регистрационните табели на колата, която управлява са издадени за друго МПС - за лек автомобил „Опел Тигра“. И.П. бил в неадекватно състояние, но пробата с техническо средство не е установила концентрация на алкохол в издишания въздух. Последвала е проба за употреба на упойващи вещества или техни аналози, която е дала положителен резултат за употреба на амфетамин /amp/ и канабис /тhc тетрахидрокарабинол/.

Той е отказал да даде кръвна проба в МБАЛ - Русе. За така констатираните нарушения на И.П. е съставен акт по чл.150 от ЗДВП; чл.5, ал.3, т.1 и т.3 от ЗДВП; чл.140, ал.1 от ЗДВП. Той е предал регистрационните табели на служителите на реда. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК; чл.345, ал.1, пр.1 от НК и чл.343в, ал.2 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари