ДПС има една цел и тя е да извадят националистите от властта

0
Йордан Цонев посочи, че ДПС няма да подкрепят бюджета за следващата година, като не харесват и алтернативният, подготвен от БСП
Йордан Цонев посочи, че ДПС няма да подкрепят бюджета за следващата година, като не харесват и алтернативният, подготвен от БСП Снимка: Веселин Боришев

Предстоят не един, а няколко вота на недоверие към правителството, а 122 души, не е мнозинство, което да прави ГЕРБ спокойни, каза днес по БНР депутатът от ДПС Йордан Цонев.

В отговор на въпрос, той уточни, че неговата партия вече не е склонна да се включи в едно ново правителство на ГЕРБ, ако сегашното падне.

Цонев отказа да очертае възможните коалиции, ако ДПС успеят да изпълнят целта си да махнат националистите от властта, както се заканиха. Той допълни, че има варианти, както в този парламент, така и в един нов, след избори.

Според Йордан Цонев не е изключено при нови избори в народното събрание да влязат формации, които сега не съществуват. Той подчерта, че за момента ДПС има една цел и тя е да се извадят националистите от властта. "Нямаме достатъчно депутати за да инициираме вот, но ще си партнираме с другите партии, заявили се като опозиция", уточни той в отговор на въпрос.

Йордан Цонев посочи, че ДПС няма да подкрепят бюджета за следващата година, като не харесват и алтернативният, подготвен от БСП. Той подчерта, че ръстът на икономиката не е заслуга на ГЕРБ, а въпреки тях.

"Нашият ръст е заради възстановената европейска икономика и увеличаване на износа, както и заради увеличеното потреблението, идващ от доходите в частния бизнес и харченето на спестяванията от банките, заради ниските лихви по депозитите", посочи депутатът.

Също по БНР министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ДПС никога не са подкрепяли правителството и дори са закъснели с първия вот на недоверие. Той не се съгласи с твърдението, че последната седмица е тежка за управлението. "Нямаше леки седмици в последните шест месеца", обобщи Каракачанов.

Той посъветва ДПС, ако искат да направят нещо полезно за страната, да не се занимават с демонтаж на правителството, а с разрушаване на паметници и чешми, издигнати от тях в цялата страна.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари