Нова атака по управляващите

1
Виждаме една политическа проституция, през годините всеки с някого се е сношавал. Ние сме единствените, които не са участвали в тази политическа оргия, каза Марешки
Виждаме една политическа проституция, през годините всеки с някого се е сношавал. Ние сме единствените, които не са участвали в тази политическа оргия, каза Марешки Снимка: БГНЕС

Нова политическа атака по управляващите, която този път идва от ВОЛЯ.

Във втория работен ден на парламента депутатите на Веселин Марешки поискаха оставката на правителството. Те обявиха, че обмислят вот на недоверие.

През ваканцията Веселин Марешки окончателно осъзнал себе си като недоволен от управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Абсолютно бихме подкрепили вот на недоверие, освен ако не се случи нещо, аз не виждам нещо да се случва. Да, бихме инициирали вота”, каза Марешки, предаде Нова телевизия.

За какво - е ясно - цялостна политика, защото нищо не вървяло. Кога, как и с кого - засега не се знае.

Виждаме една политическа проституция, през годините всеки с някого се е сношавал. Ние сме единствените, които не са участвали в тази политическа оргия”, каза още Марешки.

За да се внесе вот на недоверие, са нужни поне 48 депутатски подписа. От ГЕРБ веднага заподозряха потенциалните участници.

Те не могат да го инициират, защото са 10 човека. Могат да са маша на ГЕРБ, каквато бяха и през първата сесия”, коментира Тома Биков.

Според ГЕРБ обаче вот сега ше бъде стратегическа грешка - заради председателството на Евросъюза.

Георги Гьоков от БСП обяви: „За каквото и да поискат, ние бихме подкрепили. Има за какво”.

От БСП говорят за вот, но с половин уста, още отпреди ваканцията.

Аз много харесвам една поговорка, вълкът козината си мени, нрава - не. И ГЕРБ така, партньорите си мени, политиката – не”, добави Гьоков.

Ако депутатите от ВОЛЯ, БСП и ДПС се съберат, съдбата на кабинета ще бъде на кантар.

Бихме разговаряли, но не са ни търсили. Принципна позиция имаме, че правителството не върши нищо”, коментира Хамид Хамид от ДПС.

В бъдещите опозиционни действия видимо ключова роля ще има протестът, който ще се проведе на 11 септември пред Народното събрание.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари