ДПС готви вот на недоверие

0
В момента виждаме, че това правителство няма ясна посока, коментира Карадайъ
В момента виждаме, че това правителство няма ясна посока, коментира Карадайъ

Задава се нов вот на недоверие.

Този път е по инициатива на ДПС. Движението може да атакува правителството заради външната му политика, пише Всеки ден.

Поводът е изказвания на министър Даниел Митов за край на мултикултурализма. Най-вероятно въпросът ще бъде поставен на премиера Борисов, но преди това темата ще бъде обсъдена в централата на ДПС.

Правителството няма ясна програма и приоритети, а поведението на управляващата коалиция излъчва нестабилност, каза в Кърджали съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който присъства на отчетно-изборната конференция на областната организация на партията.

„Поведението на тази разнородна коалиция, включително и шизофренно поведение, ако искате, на някои ръководители, които сутринта са част от властта, на обяд са в опозиция, вечерта не знаят къде са, показват една нестабилност. В момента виждаме, че това правителство няма ясна посока, по която да върви властта, няма акцент, няма приоритет", коментира Карадайъ.

От ДПС заявиха, че са готови за предсрочни избори.

Съпредседателят на ДПС Рушен Риза пък коментира в Шумен, че нямат абсолютно никакви притеснения от предстоящото пътуване на Лютви Местан в Турция и уговорените му срещи там.
Относно партията, която Местан обяви, че ще учреди на 10-ти април, Риза заяви, че не очаква нищо по-различно от това, което са направили Гюнер Тахир и Касим Дал. Все пак той отбеляза, че заради формацията на Касим Дал, ДПС е имало 4-5 депутати по-малко.

Ако тези гласове не са били отнети "може би все още щеше да има правителството на Орешарски и реализация на нашите кадри", заяви Риза и подчерта, че трябва да се подхожда много внимателно към електората, за да бъдат защитавани интересите му.

"Опасявам се, че Местан ще попречи занапред в този аспект, колкото и малко да е, той ще разедини нашето единство, нашите гласове, за да ни постави в по-слаба ситуация и евентуално на следващите избори ние да се споразумяваме с другите политически партии. Дефакто негатива от създаването на тази партия ще се пише на гърба на нашия избирател, на правата на нашия избирател и на възможностите на нашите избиратели", каза още Риза.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари