Лютви Местан: Правителството на Бойко Борисов ще падне, ако не си свърши работата

0
Лютви Местан - Лидер на ДПС
Лютви Местан - Лидер на ДПС Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че правителството на Бойко Борисов ще падне, ако не си свърши работата.

Българските кабинети не падат с вотове на недоверие, а падат ако не си свършат работата и ако не са достатъчно адекватни. 

Ако не се изгради демократична основа на властта, тя няма да може да управлява успешно. Животът на кабинета "Борисов" в крайна сметка няма да зависи от едни или други прогнози за предсрочни избори", каза още Местан в кулоарите на НС.

Лидерът на ДПС отново се върна към прегръдката на Орлов мост и заяви, че не съжалява за това, защото било акт на извинение от Сергей Станишев: Ние не сме обвинили, които и да е български гражданин за Възродителния процес, това е отговорност на режима, и с този акт на Орлов мост казахме, че има нужда от катарзис от това Възродителният процес да се преживее и така да се затвори като страница.

Според него, този силен акт губи стойност, след като политици от младото поколение в 43-то НС се държат като апологети на Възродителния процес.

„Аз няма да съдя дали някой е демократ или не, аз няма да съдя дали една политическа сила проявява достатъчно ниво на политическа зрялост само по думите, по които се осъжда Възродителния процес. Нашият основен измерител на нивото на демократичност е отношението към подобни закони, отхвърлянето на закона за имената, за възстановяване административно имената на починалите именно заради това, че те не могат да си подадат молба за това, не е проява на демократично мислене“, допълни Местан.

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари