Доставят мед в училищата през новата учебна година

0
Освен плод и мляко, се предвижда доставяне на пчелен мед в класните стаи
Освен плод и мляко, се предвижда доставяне на пчелен мед в класните стаи

Освен плод и мляко, се предвижда доставяне на пчелен мед в класните стаи

За изминалата учебна 2022/2023 година учениците у нас са получили по двете схеми "Училищен плод“ и "Училищно мляко“ продукти на стойност малко над 36 млн. лв., съобщи Държавен фонд "Земеделие“, предаде Фокус.

През учебната година 2023/2024 доставки на плодове и зеленчуци ще получават 422 671 деца в 3 370 училища и детски градини, както и млечни продукти ще се раздават в 3 336 учебни заведения с включени 426 133 деца.

През новата учебна година освен конвенционално произведени пресни плодове, зеленчуци и мляко и млечни продукти, на децата и учениците ще се доставят и биологично произведени такива. Освен продуктите по двете училищни програми, като задължителна съпътстваща мярка ще се доставя и пчелен мед - най-малко 3 и не повече от 6 пъти за учебна година. Доставките ще се извършват при предварително уточнен и съгласуван с директора на учебното заведение график.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    123
    Ей уроди ! То истинския мед в България е като сиренето. Няколко процента. Има мега внос от Китай. И като се вземе напредвид, че в Китай почти няма пчели всеки да си отговори децата какъв меден ще го ядат. Поредна далавера на снабяващите го.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари