Достъпът до Facebook може да бъде спрян в цяла Европа

9
За това предупреди собственикът на гиганта Марк Зукърбърг
За това предупреди собственикът на гиганта Марк Зукърбърг

За това предупреди собственикът на гиганта Марк Зукърбърг

Ако Meta (компанията-майка на социалните мрежи Facebook и Instagram) не получи възможност да прехвърля, съхранява и обработва данни от своите европейски потребители на базирани в САЩ сървъри, достъпът до Facebook и Instagram може да бъде спрян в цяла Европа.

За това предупреди собственикът на гиганта Марк Зукърбърг в социалните медии в годишния си доклад.

Ключовият проблем за Meta е трансатлантическият трансфер на данни, регулиран чрез т. нар. Privacy Shield и други моделни споразумения, които Meta използва за съхраняване на данни от европейски потребители на американски сървъри. Настоящите споразумения, позволяващи прехвърляне на данни, в момента са подложени на строг контрол в ЕС.

В годишния си доклад до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, Meta предупреждава, че ако не бъде приета нова рамка и на компанията вече не е разрешено да използва настоящите моделни споразумения „или алтернативи“, компанията „вероятно“ ще спре да предлага много от своите „най-значими продукти и услуги“, включително Facebook и Instagram, в ЕС, пише “The Guardian”, цитиран от NOVA.

“Тази промяна ще бъде най-осезаема сред бизнеси в различни сектори”, заяви Ник Клег, директор “Комуникации” в Meta, в интервю за британска медия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    9
    Зики
    Много ти здраве Зики!Сбогом дано си щастлива!
  • -2
    8
    до магарето марко
    Като ти чета диярията теб единственото което може да те уплаши е буквар!
  • 11
    7
    Магарето Марко
    Зуки муки айде беги да няма чуки. МАГАРЕНЦЕ нас не можеш да ни плашиш с Meta боклука си. Няма да ни следиш грозен еврейн женен за дръпната китайка кръстен на Магаре!
  • 11
    6
    пенчовист
    Сакън! Въздухът спрете, но не и ФБ! Ако го спрете Пенчо как ще си върши работата?
  • 7
    5
    Ужас
    Кариерата на руската шлюха и разпоретина костадинов приключи барабар с фейк партийката му от полезни идиоти с жълти книжки. Духай путин духай!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари