Доналд Тръмп е с 37 повдигнати обвинения

1
Сред тях 31 са за нарушаване на Закона за шпионажа
Сред тях 31 са за нарушаване на Закона за шпионажа

Сред тях 31 са за нарушаване на Закона за шпионажа

37 повдигнати обвинения има бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, сред тях 31 за нарушаване на Закона за шпионажа. От обвинителния акт става ясно, че Тръмп е съхранявал документи с ядрени тайни и военни планове в баня в имението си във Флорида, предава БНТ.

Обвинителният акт от 49 страници беше обнародван снощи от Министерството на правосъдието и в него подробно се описва как Тръмп е съхранявал кашони с класифицирани документи в различни помещения.

В секретните папки е имало сведения за ядрените възможности на други страни, както и за въоръжението на Съединените щати и съюзниците, американските ядрени програми, потенциални слаби места на Съединените щати и плановете за отговор при нападение.

Става ясно също, че Тръмп е показвал на свои гости документите. Личният помощник на бившия президент Уолт Наута също е обвинен като съучастник. Във вторник Тръмп трябва да се яви пред съда в Маями.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари