Доналд Тръмп получи още едно обвинение

0
То е заради опит за подмяна на резултатите от изборите в САЩ през 2020 година
То е заради опит за подмяна на резултатите от изборите в САЩ през 2020 година Снимка: Facebook

То е заради опит за подмяна на резултатите от изборите в САЩ през 2020 година

Голямо съдебно жури в щата Джорджия повдигна днес обвинения срещу Доналд Тръмп за опит за подмяна на резултатите от изборите в САЩ през 2020 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че това е четвъртият обвинителен акт повдигнат на бившия президент.

Делото, внесено в окръжния съд във Фултън от прокурор Фани Уилис, може да задълбочи проблемите с правосъдието на Тръмп, който е водещ кандидат за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 г., посочва Ройтерс.

Прокурорите повдигнаха 11 обвинения срещу Тръмп и негови приближени, включително за фалшифициране на документи и рекет, извършени от организирана престъпна група.

Обвинения са повдигнати също срещу 10 сътрудници на Тръмп, включително бившите и му адвокати - Руди Джулиани и Джон Истман, и бившия началник на канцеларията на Белия дом Марк Медоуз.

Делото се основава на телефонен разговор от 2 януари 2021 г., в който Тръмп притиска високопоставения служител от избирателните органи на щата Джорджия, Брад Рафенспъргър, да „намери" достатъчно гласове, за да обърне изборната му загуба с незначителна разлика в щата. Рафенспъргър отказва да го направи.

Четири дни по-късно следва щурмът на Капитолия, при който разгневени поддръжници на Тръмп се опитват да осуетят утвърждаването от Конгреса на победата на Джо Байдън, припомня Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари