Дойде пролетта и дупките започнаха да "цъфтят"

0

Дупки стигащи до над половин метър на дължина и 10 см на дълбочина с опасни ръбове се появиха с идването на пролетта в Русе.

Изронването на асфалта след зимата се появи в традиция на някои места в Русе, а незапълнени навреме дупки се разширяват до застрашителни за всички превозни средства размери, коментират русенци.

Пример в това отношение са част от улиците "Никола Й. Вапцаров" и "Илинден" в квартал "Дружба 3".

Някой от дупките по "Никола Й. Вапцаров" маркират центъра на кръстовища, по които минават стотици автомобили дневно, за да стигнат живущите в района до централната част на града.

На улица "Илинден" пък се намира най-голямата детска градина в Русе и региона ОДЗ "Снежанка". Пътното платно, по което ежедневно множество родители минават, за да оставят децата си обаче прилича повече на развълнувана река, коментират живущи в района. Асфалтът е набразден от кръпки и коловози, а капаци на шахтите стърчат по средата на улицата.

По част от улица "Тича" между булевард "Липник" и стадион "Дунав" също са започнали да се отварят дупки.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов коментира, че вече е започнал ремотът на уличната мрежа.

"Ремонтът на уличната мрежа върви усилено. Приоритетно се затварят големите дупки, след което започваме ремонтите на големи участъци от улици и цели улици. На този етап затваряме дупките, тъй като през този сезон са се отворили отново на някои места", сподели за Topnovini.bg Стоилов, като не пропусна и да призове гражданите да подават сигнали при забелязани нередности по отношение на настилката по русенските улици и наличието на опасни дупки.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари