Доброволци ще чистят дунавските острови

0
Освен почистването на островите, ентусиастите които се включват имат възможност и да се насладят на реката и плажовете по не
Освен почистването на островите, ентусиастите които се включват имат възможност и да се насладят на реката и плажовете по не

Около 25 човека ще участват в поредният доброволчески лагер на ТД „Приста“ за почистване на дунавските острови, съобщи председателят на организацията Сашо Попов. Той ще се проведе от 19 до 23 август и е втората петдневна акция, която ще обхване островите Алеко и Мишка, предстоят още няколко двудневни.

Интересното този път е, че провеждането на водния поход съвпада с международната регата ТИД. Част от участниците в нея-няколко човека от дружествата „Приста“ и „Академик“ също ще се включат в прибирането на отпадъци. Сред участниците в тази акция има хора не само от Русе, но и от София, Кнежа, Свищов. Те са научили за инициативата от приятели или от интернет и са решили да участват, уточни Сашо Попов.

Освен почистването на островите, ентусиастите които се включват имат възможност и да се насладят на реката и плажовете по нея. Те също така ще слушат беседи за флората и фауната на островите и ще наблюдават птици.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари