Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

До кога ще си избивате комплексите върху невинни животни?

0
Днес, изроди пребиват новородено коте, утре те пребиват вашите деца!
Днес, изроди пребиват новородено коте, утре те пребиват вашите деца!

"Казват, че човешкият мозък е най-голямата загадка във вселената и мисля, че са прави. За мен е огромна загадка, защо хората са толкова жестоки към беззащитните улични животни? Какво може да пробуди в теб агресия към някоя безпомощна животинка?

Ето един ужасно пресен пример, който ми тежи на душата от дни. Преди броени дни излизам сутринта рано със съпруга си по работа и на средата на улицата седи свито едно малко котенце, около него минават хора, коли и никой не му обръща внимание.

Като минаваме бавно с колата забелязваме, че цялото е в кръв и седи зашеметено на средата на платното. Спряхме веднага и го грабнахме. Заведохме го във ветеринарна клиника Албейтар, където лекарите реагираха светкавично и благодарение на тях животинката се стабилизира.

Говорим за котенце което няма и месец, след прегледа от лекарите се оказа, че мъничето е със счупена челюст, множество оттоци по кората на мозъка, белия дроб и контузии по цялото тяло. По предположения на лекарите (а и наши) животното е било бито.....

Някои може ли да ми отговори, това въпросното животно какво е направило, че да бъде пребито по този начин? И другия логичен въпрос, може ли толкова много хора да го заобиколят, и да не му обърнат внимание след като то е заобиколено от кръв? Няма ли капка съчувствие и човечност в тях? И къде във случая е въпросната Зоо полиция?

Нима този дребосък не изпитва болка или е заслужил това? А човека който му го е причинил сигурно е горд от постъпката си? Един такъв човек как може да възпитава деца, на какво ще ги научи? Да малтретират и изтезават животни?! Днес е котка, утре може да бъде нечия дъщеря... Не ме разбирайте погрешно не търся похвали, че съм се погрижила за животното смятам, че това е нещо нормално ... Някои ще ме упрекне и ще каже колко хора биват избивани или умират от нелечими болести, а аз съм тръгнала да вдигам валянка за едно коте...

Има много хора които имат нужда от помощ и трябва да им се помогне, но защо трябва да се вреди на едно здраво животно?
Според мен тези хора трябва бъдат арестувани, защото според много психологически изследвания агресията над животните се прехвърля и над хората...Днес може да е убил котка, куче или друго животинче, но утре може да пребие до смърт нечий син или дъщеря само, за да покаже, че той доминира... Това примитивно поведение трябва да бъде наказвано.

Аз не искам моите деца да живеят в такъв свят, свят където няма закони и където пари или с повече пари можеш да се измъкнеш от всичко. Аз съм на мнение, че всеки трябва да си понесе наказанието за извършеното злодеяние. Искам да завърша статията с искрени благодарности към докторите от ветеринарна клиника Албейтар,ч е за пореден път те показаха професионализъм на много високо ниво.

Благодарение на тях нашия приятел оцеля и днес ние му се радваме. Надявам се той да е последното пострадало животинче в нашия град, но за жалост се съмнявам. Моля всеки прочел статията да направи едно мъничко местенце в сърцето си за своята човечност. Знам, че живота е много забързан и труден, но ако не сме човечни и не откриваме красотата и радостта в малките неща ние живеем живота си напразно.

И моля следващия път щом видите гладно животинче и имате храна дайте му нещо макар и едно залъче, така вие ще го направите щастливо. Няма нищо по-хубаво от вътрешното удовлетворение от направено добро."

От една жена, която обича животните...

(Автор: - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари