До 5000 лева глоба за къмпингуващи без разрешително в Царево

0
Къмпингуващи се готвят да атакуват в съда новата наредба
Къмпингуващи се готвят да атакуват в съда новата наредба Снимка: Анелия Николова, Дневник

От 200 до 5 000 лв. ще са глобите за нерегламентирано къмпингуване в Царево, реши общинският съвет днес.

Приемането на нова наредба бе продиктувано от отмяна на досегашната, по която се налагаха глоби и на плажуващите около Корал. По време на заседанието се стигна и до остра размяна на реплики между съветници и къмпингуващи, които присъстваха, предава БНР.

В общински терени ще може да се къмпингува само след издадено разрешение и те трябва да са с такава цел. За частни се изисква разрешение от собственик, което да е нотариално заверено и представено в общината.

Дончо Бораджиев, адвокат на сдружението „Да запазим Корал“, коментира, че наредбата противоречи на редица закони: „Приемат текст, който противоречи на Конституцията, на Закона за нормативните актове“.

На него не му бе дадена думата и той, заедно със своя съмишленичка, напуснаха след скандал и нарушаване на реда в залата.

Друг къмпингуващ – Кристиян Апостолов, все пак взе думата: „Спорим за проблеми, които може да бъдат решени изключително лесно. Да се намери диалог и пресечната точка между интересите на двете група“.

Стела Кюмюрджиева от ГЕРБ посочи: „Не къмпингувате диво и свободно. Вие живеете в рамките на няколко месеца на територия, която не е ваша. И ние не сме длъжни да ви чистим и да ви плащаме разноските“.

Кметът Георги Лапчев поясни: „Община Царево никога не е била против къмпирането. За да няма проблеми, трябва да има някакви правила“.

Наредбата беше приета с почти пълно мнозинство. Къмпингуващи се готвят да я атакуват в съда.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари