До 20 години затвор за бащата, който преби до смърт детето си

0
Дело за убийство
Дело за убийство Видео: КИС 13

В Русе тръгна делото за убийството на 7-годишната Пламена.

38-годишният баща Пламен Петров е обвинен в умишленото убийство на дъщеря си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Той преби до смърт детето си на 20 април миналата година в дома си, в присъствието на по-малката си дъщеря Десислава.

33-годишната му съпруга е обвинена за това, че при непосредствената опасност за живота на детето, не й се притекла на помощ. Детето  починало заради разкъсване на сърдечния мускул при ударите.

Поводът на агресията на Пламен е било неподчинението на момиченцето да чете урока си на глас. Първо я наказал в ъгъла с вдигнати ръце. След като детето се уморило и свалило ръцете си, бащата  я накарал да коленичи върху черупки от орехи и да клекне 100 пъти. Отказът на Пламена довел и до бруталния бой. Когато спряла да диша, бащата разбрал, че нещо не е наред. Семейството се обадило на тел. 112, Пламен се опитал да прави изкуствено дишане на дъщеря си и без да дочака линейката, с кола на познат я закарал в болницата. Детето обаче било починало още в апартамента.

Психологическата и психическата експертиза на двамата обвиняеми показала, че те са вменяеми. Въпреки че и двамата са лекувани от различни психически разстройства, няма данни, че са психично болни, и носят отговорност за действията си. Подсъдимите пожелаха делото да се гледа при съкратено съдебно следствие.

За убийството на Пламена бащата може да получи от 10 до 20 години затвор, а съпругата му – пробация или глоба.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари