До 13 юни кандидатстваме за подмяна на старите печки

0
Можем да ги подменим с отоплителни системи, щадящи околната среда
Можем да ги подменим с отоплителни системи, щадящи околната среда Видео: БНТ

До четвъртък (13 юни) всички, които се отопляват на твърдо гориво, могат да кандидатстват за подмяна на старите печки с отоплителни системи, щадящи околната среда.

До следващият четвъртък пък е срокът за кандидатстване по програма "Зелена София", която има за цел да облагороди зелени площи в междублокови пространства и локални градини.

Повече за двете инициативи вижте от разговора с общинския съветник от ГЕРБ и председател на Комисията по околна среда към Столичния общински съвет Лорита Радева , която беше гост в Сутрешния блок на БНТ1.

35% от замърсяването в столицата се дължи на отоплението с твърди битови горива. Добрият пример за намаляване на замърсяването е от Нови Искър, където по пилотен проект осигурихме отопление на пелети, посочи Лорита Радева.

Тя обясни още, че от Столична община провеждат разговори със социалното министерство за отпускането на постоянни енергийни помощи за кандидатствалите по проекта.

Лорита Радева, общински съветник: Към 31 май са кандидатствали над 5000 домакинства в различните райони. Срокът за подмяна на отоплителните системи е три години.
Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари