Днес Финландия се присъединява към НАТО

0
Страната ще стане 31-вата членка на военнополитическия съюз
Страната ще стане 31-вата членка на военнополитическия съюз

Страната ще стане 31-вата членка на военнополитическия съюз

Финландия ще се присъедини днес към НАТО.

Знамето на страната ще бъде издигнато пред централата на Алианса и страната ще стане 31-вата държава във военнополитическия съюз.

Финландия и Швеция изразиха желание да се присъединят към НАТО миналата година след нахлуването на Русия в Украйна.

Турция беше последната държава, която ратифицира протокола на Финландия, но все още отказва да даде зелена светлина на Швеция, припомня БНР.

Причината - в Стокхолм се проведоха серия протести на привърженици на Кюрдската работническа партия - ПКК, която Анкара смята за терористична организация, беше изгорено копие на Корана.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че тази седмица е историческа - Финландия се присъединява към НАТО в деня на 74-ата годишнина от подписването на договора за основаването на Алианса.

Столтенберг изрази увереност, че в скоро време и Швеция ще се включи в Северноатлантическия пакт, което означава повече сигурност в региона, както и удвояване на сухопътната граница между НАТО и Русия.

В отговор на членството на Финландия в НАТО Русия започва укрепване на военния си потенциал на запад и северозапад, заявиха от руското външно министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Великая Русь
    Владимир Владимирович, вече имате нова легитимна цел!
  • 2
    2
    123
    "Сигурноста", която носи нато всички я виждаме каква е и колко струва.
  • 0
    1
    Sтанко
    Дано поне сте запитали обикновения човечец, дали това иска с референдум примерно - така както това НЕ се случи в България, а навсякъде другаде се правеше.... На нас ни наредиха и много бързо станахме източен фланг. Соломон Паси-то даже рева със сълзи - пиргишина му с пиргишин! Голям екстаз - незабравим момент... да ревеш чак от кеф, че са ти го нататрузили юнашката... Сега да му дават една каска (може и с цвета на дъгата) и да го изпращят в усрайна - дъртия вече педеругел!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари