Днес е телевизионната премиера на филма "Ботев"

3

Днес, 2 януари, по БНТ 1 можете да гледате премиерата на филма "Ботев"

На 2 януари, понеделник, от 20:30 часа по БНТ 1 е телевизионната премиера на игралния филм "Ботев".

Българската национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като филмът е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

Игралният филм "Ботев" проследява събитията от 1876 година. След пет робски столетия българите са изправени пред съдбоносен избор – свобода или смърт.

Шепа млади революционери се събират на свободна румънска земя и съставят план за освобождението на поробена България чрез въстание, подготвено от вътрешните комитети и подпомогнато от емиграцията. Христо Ботевпоет, вестникар и учител, захвърля перото и повежда двеста юнаци на помощ на своите въстанали братя.

В главните роли зрителите ще видят актьорите Деян Жеков, Ники Илиев, Неда Спасова, Матей Генчев. Режисьор на филма е Максим Генчев, сценаристи са Максим Генчев и Десислава Ковачева, оператор е Христо Генков, художник е Димитър Воденичаров, композитор е Добромир Кисьов.

Продуцент на лентата е Десислава Ковачева и "Дема филм", а копродуцент – Българската национална телевизия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Исмаил
    Хора, не гледайте тази помия! Саботирайте БНТ, обявете война на всички които са взели участие в осъществяването на тази подигравка с паметта на българските герои!
  • 0
    6
    fas
    Дунавмост, публикувайте НОВИНАТА за цялата 2023 година: Турция официално се оттегли от Истанбулската конвенция. Държавният административен апелативен съвет (İDDK) призна за законно оттеглянето на Турция от Истанбулската конвенция за превенция и борба с насилието срещу жени, съобщава телевизионният канал Habertürk. Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие (Истанбулска конвенция) е международно споразумение на Съвета на Европа срещу насилието срещу жени и домашното насилие. Турция стана първата страна, ратифицирала конвенцията на 14 март 2012 г. През март 2021 г. обаче президентът Тайип Ердоган обяви оттеглянето на Анкара от конвенцията, заявявайки, че целта й е променена и отсега нататък документът е "несъвместим със социалните и семейните ценности на Турция“. ЕС разкритикува това решение на Анкара. "Държавният съвет за административни обжалвания (İDDK) призна решението за оттегляне от Истанбулската конвенция като в съответствие със закона. Съветът с мнозинство на гласовете реши да "отхвърли“ възраженията, че оттеглянето от конвенцията противоречи на закона. След като İDDK реши да се оттегли от конвенцията в съответствие със закона, Турция официално се оттегли от Истанбулската конвенция“, съобщи телевизионният канал.
  • 1
    5
    Райчо Георгиев
    Мисля, че на никой не му минава мисълта, че истината за Ботев се крие и всичко изписано и казано е измислица.
  • 1
    4
    Субективно
    Това не може да е филм. БНТ дължи извинение за участието и разпространениуто на това нещо.
  • 4
    3
    Коен
    Филмът е подигравка с подвига на Ботевата чета! Не биваше да се показва пред годишнината от рождението на Великия Българин!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари