Русенци се преклониха пред подвига на Христо Ботев

0

Поднесоха цветя в памет на загиналите за свободата на България

Десетки русенци се събраха днес пред мемориала на загиналите във войните за национално обединение, за да почетат паметта на Христо Ботев и всички знайни и незнайни герои, пожертвали живота си за България.

По традиция на място бе строен почетен караул от русенския гарнизон.

„Ще бъдем достойни за подвига на личностите, пред чиито паметници стоим, когато осъзнаем, че в нас все още пулсират техните ценности. Заветът им е да бъдем сплотени - въпреки трудностите. Да обичаме и градим България - не да я рушим”, обърна се към присъстващите кметът Пенчо Милков.

Слово произнесе и областният управител Анатоли Станев, а свещеници от Русенската света митрополия отслужиха заупокойна молитва.

В края на церемонията под звуците на военни маршове, изпълнени от Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, русенци поднесоха венци и цветя и притихнаха в едноминутно мълчание, за да засвидетелстват уважението си към подвига на загиналите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари